ZEN

(TRAINING) DIARY

2008-ban ismerkedtem meg a Kettlebellel és az RKC rendszerrel. Azonnal rabulejtett és bele is vetettem magam a gyakorlásba és tanulásba. Ezt a blogot edzésnaplóként használtam, ami most bebizonyosodott, hogy mennyire hasznos. Sokat gyakoroltam, küzdöttem a céljaimért és barátokat szereztem, de sajnos az élet közbeszólt, és az energiámat a megélhetés fele kellett irányítani. Nagyon sokat kihagytam, de most, hogy megtaláltam újra az utam, ismét itt vagyok, és tiszta lapokkal az alapoktól indítva, teljes erőbedobással hódolok a szenvedélyemnek. A logo választás is ezt tükrözi, mint a ZEN kör ötletes megformálása :-)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Gyakorlataim

ERŐ:
C_Clean
MP_Military Press
PU_Push-Up
PUH_Push-Up Hold
SU_Sit-Up
TGU_Turkish Get Up
FSQ_Front Squat
OSQ_Overhead Squat
SD_Sumo Deadlift
WM_WindMill
ABW_ABS Wheel Exercise
RR_Renegade Row

ÁLLÓKÉPESSÉG:
1SW_1ArmSwing
2SW_2ArmSwing
DSW_Darc Swing
HP_Hi-Pull
SN_Snatch
J_Jerk
F8_Figure8
F8H_Figure8 to Hold

NYÚJTÁS-LAZÍTÁS:
H_Halo
SHD_Shoulder Dislocation
P_Pumps


Utolsó kommentek

  • webEndres: szia Nagyon örülök, hogy már minden ok veled. Itt is megpróbálok beállítani egy rss-t hogy képbe ... (2012.01.07. 17:23) 2011 - életmódváltás
  • felfant: Szia Petros! Ment az e-mail! Bocs, hogy csak most! Jó a termed! Olyan otthonos hatása van! ;) Az ... (2011.03.13. 11:33) RKC PROGRAMMINIMUM V.
  • electro123 (törölt): Klasszúl feszíted hátul a popsit, jól be kattan, nagyon szépen ki is leng a bell, látszik, hogy va... (2011.03.06. 00:54) RKC PROGRAMMINIMUM V.
  • Cornelius Sulla: Hali. Szerintem jól csinálod,bár én nem vagyok RKC:) Van benne dinamika látszik ,hogy lefelé meghú... (2011.03.01. 20:08) RKC PROGRAMMINIMUM V.
  • Cornelius Sulla: Szia. Én három hónapja edzem most fejeztük be az alapkurzust.Minden nap swing és TGU a program? La... (2011.02.19. 17:18) RKC PROGRAMMINIMUM II.
  • Utolsó 20

Több mint egy hónap kihagyás, nem is hosszú idő, nekem viszont éveknek tűnt. Hogy mi is történt velem. Bejött egy nagyobb, sürgős munka és napi 16-18 órákat üldtem, ami miatt kiújult egy régi problémám amit Én idegbecsípődésnek vélek. A jobb lábam zsibbad, a combhajlító feszül, ami akadályoz a mozgásba, és a fájdalom kisugároz a jobb herémre ami miatt meg ülni sem tudok, vagyis sehogy nem volt jó. A háziorvos sérvet nem talált de idegsebészetre nem utalt be, mondván ha gerincsérvem lenne akkor rosszabul lennék. Na ja, jellemző, itt először meg kell dögleni, hogy komolyan vegyenek. Gyógymasszázst ajánlott, természetesen a TB nem támogatja, vagyis fiatal vagy majd elmúlik, vagy old meg ahogy tudod. A csattanó a végén, hogy azt mondta a súlyemelést felejtsem el, és inkább jógázzak vagy ússzak. Ezekkel nincs semmi bajom, de Én aki 12 éves kora óta súlyokat emel, felejtsem el a súlyemelést hát ez nehéz lenne. Ja természetesen a kettlebellt értette súlyemelésnek, mert gőze nincs róla mi az. Ami miatt lelkileg mélyponton vagyok, az az hogy a környezetem a betegségemet a vasgolyóra fogja, és amikor az embernek naponta a fejéhez vágják akkor az le tudja törni. Persze Én még mindig hiszek benne, csak épp elég energiámat leköt a gyógyulás nem kell hogy még ezzel is bombázzanak, magyarázkodni meg végképp nincs kedvem. Na ezekután az is megfordult a fejembe, hogy Én akarom-e majd ezt oktatni...

Csíky Ferivel felvettem a kapcsolatot, de kezelésre még nem jutottam el, amit a közeljövőben bepótolunk. Nagyon bízok benne, mert tudom hogy ő nem fog eltiltani a kettlebelltől. Szerencsére fizikailag egyre jobban vagyok. Egy természetgyógyász ismerősömhöz járok gyógymasszázsra, figyelek rá hogy ne üljek egyszerre sokáig, beszerzés alatt van egy ülő fitball, és a tüneteim egyre jobban csökkentek. A napokban elkezdem az edzéseket is, kis súllyal, javító gyakorlatokkal és az alapokkal. Remélem hamarosan rendbejövök, és folytathatom a programom ott ahol félbeszakadt.
Szóval visszatértem, a blogot is folytatom és bepótolom barátaim blogjának olvasását. Remélem szépen fejlődtetek, mert azzal csak motiváltok ;-)

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petros-kettlebell.blog.hu/api/trackback/id/tr401102191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aalbert · http://babzsak.blogspot.com/ 2009.05.04. 14:29:03

fel a fejjel!
jómagam nem tartozom a hazai instruktorok élvonalába, nincs rengeteg tanítványom, nemzetközi publikációm a témában stb. (félre ne értsd, ezeknek a sikereknek épp úgy ürülök, mint a sajátjaimnak, büszke vagyok rájuk!)
a szűkebb környezetemben is akadnak bőven negatív energiák (nincs jobb kifejezés erre) - idővel egyre könnyebb lesz ignorálnod őket (ők talán azok, akik bármilyen szándékra csak opponálnak?).
viszont mennyivel értékesebbek számomra a támogató hangok, barátok!
és persze nem mindenki hálás tanítvány, de ha egy ember is akad (és biztosíthatlak nem egy lesz ilyen) akinek tényleg 'életet' (jobbat, teljesebbet) adtál, tudni fogod megérte, megéri...
üdv.

Rita, RKC 2009.05.05. 10:20:55

Szia Petros!
Ne törődj velük, bízz magadban, a gyógyulásban, és Feriben! Egyébként szvsz aki kipróbálás nélkül osztja az észt valamiről, az csakis rendkívül "hiteles" és "hozzáértő" szakember lehet... és több figyelmet nem is érdemel.
Drukkolok Neked nagyon!!

erdodim · http://erdodim.wordpress.com 2009.05.05. 15:39:56

Helló!

Örülök, hogy újra itt vagy.

Óvatosan, de szorgalmasan edzegess, és nagy ívben tojj a fejére annak, aki mást mond.

Milko · http://girjevik.blog.hu/ 2009.05.06. 13:20:14

Ez megint az a szitu, mint a viccben: "rádiót hallgat a pali az autópályán, és a rádió bemondja :'Egy őrült szembemegy a forgalommal'. Mire a pali: 'mit egy?? az összes!!!". Csak itt más a helyzet, valóban nem vagy emiatt őrült, és egy dolog nem lesz attól igaz, mert mindenki azt mondja. Az igazság nem demokrácia...
A bell jó dolog; tuti, hogy a Feri segít, és az is tuti, hogy el fog tiltani egy két gyakorlattól. Fel a fejjel, és gyors rehabilitációt kívánok.

Milko

Hwa Yen Dharmadhatu 2009.05.06. 20:31:00

Szia, Petros,
Én még nem írtam Neked, de most igen,és nagyon gyors gyógyulást és vidámodást kívánok!
Legutóbbi megfázásomkor én is megkaptam "hehe, annyira lóbálod azt a szart, mégis milyen beteg vagy",elromlott a swingem is, fájt mindenem, stb.

Hát, rosszul esett. Hát, szarok rá.

Érezd jól Magad ! Ha senki nem megy elöl, ki után mennének a Többiek? :-)

(a blogos nevem amúgy Tiekuanyin, de elfelejtettem a jelszavamat,és kellett egy új regisztrációt csinálom.)

felfant · http://enszokettlebell.blog.hu/ 2009.05.10. 21:48:57

Hi Petros!
Örülök, hogy újra hallok felőled! :)
Ja és nem vagy te olyan, hogy csak úgy feladod! Járd körbe a dolgot, vedd igénybe az összes lehetőséget, és ha minden, ebben a témában dolgozó guru azt mondja (amit amúgy kétlek) hogy: "Testvér te menthetetlen vagy!" akkor gondolkozz azon, hogy felhagysz ezzel az életmóddal. De addig is a célod az legyen, hogy megegészségesedj, aztán ha ez megvan, akár mehet az RKC I is. Szerintem... :)

Rita, RKC 2009.05.11. 15:39:21

Idézet a(z) azonos.freeblog.hu/archives/2009/05/07/Mindig_most/ blogról, szerintem ordító igaza van: "Ha fontos hogy más mit mond (gondol, vélekedik, híresztel, terjeszt, pletykál) rólad, akkor megértem. Csendben teszem hozzá (és nem tudom miért csendben, talán a kanapé teszi, igen, az), megértem, de attól még tévúton jársz. Amit más mond, esetleg érdekes, de nem rólad szól. Róla szól. Engedd el. Utána jobb lesz."

Petros 2009.05.12. 09:58:14

@aalbert: Szia! Köszönöm a motiválást kollega. Igyekszem mihamarabb visszatérni önmagamhoz, mert most még csak árnyéka vagyok!

Petros 2009.05.12. 09:59:22

@Rita, RKC: Szia Rita! Köszönöm a biztató szavakat és a szurkolást, rámfér :-)

Petros 2009.05.12. 10:01:13

@erdodim: Szia! Köszi, igyekszem nem foglalkozni velük, de sajnos teljessen nem zárhatom ki mert a közvetlen környezetemről van szó.

Petros 2009.05.12. 10:03:05

@Milko: Szia! Hát Én is nagyon bízom Feriben. Segítőkész nagyon, mostmár csak el kell jutnom hozzá.

Petros 2009.05.12. 10:05:53

@Hwa Yen Dharmadhatu: Szia Tiekuanyin! Üdvözöllek a blogomon és örülök hogy Te is olvasod. Most sok okosat sajnos nem lehet belőle meríteni, de már vánszorgok ki a gödörből ;-)

Petros 2009.05.12. 10:08:02

@felfant: Szia Barátom! A remény hal meg utoljára, és nemadom fel. Igyekszem mindent megtenni, hogy megtaláljam a probléma gyökerét és ha megvan akkor megszüntessem. Elkezdtem lassan tornázgatni, és ha minden jól megy ma már kettlebell is lesz a kezembe :-).

Petros 2009.05.12. 10:10:08

@Rita, RKC: Nagy igazság, és azért egy ember még mindig maximálisan támogat és segít, úgyhogy van kiút :-)
(Mármint a közvetlen környezetemben)

Petros 2009.05.12. 10:12:27

Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat. Amikor ránéztem pár nap után a blogomra meglepően tapasztaltam milyen sokan hozzászóltatok és bíztattok. Nagyon jól esik és nagy erőt ad a folytatáshoz. Sőt kedved ad a blogom folytatására is :-). Köszönöm, a Kettlebell ereje legyen veletek!
süti beállítások módosítása