ZEN

(TRAINING) DIARY

2008-ban ismerkedtem meg a Kettlebellel és az RKC rendszerrel. Azonnal rabulejtett és bele is vetettem magam a gyakorlásba és tanulásba. Ezt a blogot edzésnaplóként használtam, ami most bebizonyosodott, hogy mennyire hasznos. Sokat gyakoroltam, küzdöttem a céljaimért és barátokat szereztem, de sajnos az élet közbeszólt, és az energiámat a megélhetés fele kellett irányítani. Nagyon sokat kihagytam, de most, hogy megtaláltam újra az utam, ismét itt vagyok, és tiszta lapokkal az alapoktól indítva, teljes erőbedobással hódolok a szenvedélyemnek. A logo választás is ezt tükrözi, mint a ZEN kör ötletes megformálása :-)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Gyakorlataim

ERŐ:
C_Clean
MP_Military Press
PU_Push-Up
PUH_Push-Up Hold
SU_Sit-Up
TGU_Turkish Get Up
FSQ_Front Squat
OSQ_Overhead Squat
SD_Sumo Deadlift
WM_WindMill
ABW_ABS Wheel Exercise
RR_Renegade Row

ÁLLÓKÉPESSÉG:
1SW_1ArmSwing
2SW_2ArmSwing
DSW_Darc Swing
HP_Hi-Pull
SN_Snatch
J_Jerk
F8_Figure8
F8H_Figure8 to Hold

NYÚJTÁS-LAZÍTÁS:
H_Halo
SHD_Shoulder Dislocation
P_Pumps


Utolsó kommentek

  • webEndres: szia Nagyon örülök, hogy már minden ok veled. Itt is megpróbálok beállítani egy rss-t hogy képbe ... (2012.01.07. 17:23) 2011 - életmódváltás
  • felfant: Szia Petros! Ment az e-mail! Bocs, hogy csak most! Jó a termed! Olyan otthonos hatása van! ;) Az ... (2011.03.13. 11:33) RKC PROGRAMMINIMUM V.
  • electro123 (törölt): Klasszúl feszíted hátul a popsit, jól be kattan, nagyon szépen ki is leng a bell, látszik, hogy va... (2011.03.06. 00:54) RKC PROGRAMMINIMUM V.
  • Cornelius Sulla: Hali. Szerintem jól csinálod,bár én nem vagyok RKC:) Van benne dinamika látszik ,hogy lefelé meghú... (2011.03.01. 20:08) RKC PROGRAMMINIMUM V.
  • Cornelius Sulla: Szia. Én három hónapja edzem most fejeztük be az alapkurzust.Minden nap swing és TGU a program? La... (2011.02.19. 17:18) RKC PROGRAMMINIMUM II.
  • Utolsó 20
    A lehető legjobbkor megérkezett Tivadar (24kg kettlebell) :-). Sokat segített a bánatom leküzdésén. Mivel a munkahelyemre hozta a futár, természetesen a kollegák rögtön kíváncsiskodtak, hogy ez meg mi a bűbánat. Megmutattam egy kis swinget, clean+presst meg snatchet ízelítőként, és elkezdtem fertőzni a jónépet :-). Na de aztán Tivadar elvtárs helyet foglalt mellettem a földön amíg én dolgoztam. Igaza volt Péternek, ő mondta, hogyha a 16 után jön a 24 őt fogom jobban szeretni. Hát ez így van, sokkal jobban néz ki, szép arányos és jó kerek. A fogása is kellemesebb. Egyet viszont nem értek. Jelenleg három kettlebell-lünk van, 8-16-24. Először a 16-os lett meg. Mivel ő volt az első, azthittem ez az etalon. Utánna jött a nejem 8-asa, ami merőben más. A színe fekete (igazi kalapácslakk hatás) és a talpán van egy kis gumi papucs amit nagyon praktikusnak tartok. Azthittem ez azért más mert kicsi és csajoknak van. De most hogy megjött a 24-es, kiderült, hogy a 16-os a kakukktojás, mert a 24-es ugyan olyan mint a 8-s csak nagyba. Persze ezt nem bánom, mert a színe is jobban tetszik, meg a gumipapucsot is hasznosnak tartom, csak kicsit érdekes, hogy egy cégtől van és ennyire külömbözik, úgyhogy aki tudja ez miért van kíváncsian várom a hozzászólásokat.
Petros Kettlebells
   
    Na de lássuk a mai edzést. Ma szintén csak egy kis gyakorlást terveztem, de kénytelen vagyok halasztani. A munkahelyemről haza busszal járok, és a buszmegálló normál tempóban 20 perc. Na igen de ma Tivadarral kellett mennem, ő meg rohadtul kérette magát :-). Munka után kézenfogtam Tivadart és elindultunk a buszmegállóba. Kb félútig semmi baj nem volt, de utánna elkezdett nyűgösködni. Állandóan le akart ülni. Ezt mindössze 4x engettem meg neki, mert a pihenés után egyre nehezebb volt újra indulni. Nagynehezen hazaértünk, és úgy lefáradtam, hogy mégy egy laza gyakorláshoz sincs erőm, most még egy poharat is nehéz megfogni. Az út Tivadarral 30 percig tartott. Szóval ma ez volt az edzésem, nemhiába mondják, hogy először elég csak sétállni a kettlebellel, ez is rendesen erősít az egyszer biztos :-)

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petros-kettlebell.blog.hu/api/trackback/id/tr20329802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stoczi 2008.02.07. 19:02:32

Nem tudom az okát, hogy miért más, nekem pont a 16-os szimpatikusabb, jobban örülnék, ha a 24-es is olyan lenne, egyenesen csalódtam, amikor tavaly kibontottam. Még érdekesebb, hogy Pavel a könyvében nem javasolja a gumisat, izé gumival, vagy hogy.

Katschthaler Gabi · http://www.kettlebelldebrecen.hu 2008.02.07. 20:48:53

Sajnos az új szállítmány már mind ilyen, én sem tudom, miért... de állítólag le lehet csavarozni róla.
Nekem az első 5 a régi fajtából volt, így decemberben, amikor megjött a 6., nagyon meglepődtem és mélységesen dehonesztálónak éreztem azt a gumibigyót az alján :D Szerintem amúgy veszélyes is, főleg hogy csak középen van rácsavarozva, nem kizárt, hogy idővel megereszkedik és elkezd leffegni, főleg ha alámegy a kosz kinti edzésnél, aztán beleakadhat az ember ujja pörgetős swingnél vagy pincérelkapásnál (de ezt csak halkan mondom, lehet hogy ez csak az én paranoiám).
Meg is írtam Móninak a boltba a bánatomat, és ím, azt válaszolta, hogy most már mind ilyen lesz, de még egyetlen-egy régi fajta van raktáron, azt elteszi nekem, ha akarom, és akkor kicserélhetjük :) Úgyhogy ez lett a vége :)

Petros 2008.02.07. 21:28:39

Hm! Erre nem gondoltam. Én személy szerint azért tartom hasznosnak a gumitalpat mert tél lévén kénytelen vagyok a nappaliba gyakorolni, és a 16-ost nagyon óvatosan kellett letenni. Igaz azóta vettem fitness gumiszőnyeget, amin már bátrabban gyakorolunk, úgyhogy a gumi mostmár nekem se kell. Én azért nem paráztam mert, láttam hogy csavarral rögzített, de így utólag jobban belegondolva ha leveszem a gumit, nem lesz egy esztétikus látvány, na meg rövidebb csavart is be kell szerválni gondolom. Hát meg kell kérdezni Pétert, hogy miért döntöttek a gumírozás mellett.
A formáját, a fogását és a színét tekintve viszont eddig ez tetszik a legjobban (persze a piros se lesz kutya, csak arra aztán tényleg ne rakjanak gumit).

KETTLEBELL · www.kettlebell.hu 2008.02.07. 22:41:18

A dolog roppant egyszeru.

Miert gumis?
- Mert leszerelheto, igy kint es bent is hasznalhato.
- Mert rengeteg partnerunk igy keri, hiszen az edzotermekben vagy a padlot, vagy a tatamit kell ovni.

Mi van ha leveszed?
Semmi, mert ha a csavart kiveszed, szinte ugyanazt kapod.

Mondjuk ha gumi helyett azzal foglalkoznatok, ami tenyleg fontos, az erdekes lenne. Mondjuk, hogy az uj 24-es foganytyuja vastagabb, mert ez szamit...A tobbi pletykarovat...:)

Jenny,

Ha kint edzzel, vedd le. Ezert jon levehetoen. Amugy jon majd olyan is, ami nem gumis...

Mas kerdes? :)

Katschthaler Gabi · http://www.kettlebelldebrecen.hu 2008.02.08. 07:31:09

Nekem csak az az egy van, amivel már 5 hete üldözlek, Péter, de nem merem feltenni, mert már így is ingerültnek tűnsz... ;)

KETTLEBELL · www.kettlebell.hu 2008.02.08. 08:24:10

Jenny,

En ingerult? EN? EN? EN?

Nem vagyok az, tenyleg...:)

Petros 2008.02.08. 08:40:31

Péter!
Nem hagyott nyugodni a dolog, és este leszereltem a gumit, így meg kell cáfolnom az előző hozzászólásomat! Az alja rendesen ki van képezve így semmi esztétikai romlás nincs, sőt a csavart teljessen vissza lehet csavarni így nem lóg ki nem kell rövidebbet beszerezni. Jenny, a talp egy nagyon tömör gumi, garantálom, hogy nem fog lifegni. Szóval én továbbra is elégedett vagyok vele.
A fogásával kapcsolatban én írtam, hogy baromi jó, és a súlyeloszlás miatt kényelmesebb mint a 16-os. Egyszer már felhoztam, hogy a 16-os fogantyú vastagsága a jó nekem, ekkor mondtátok, hogy az a legvastagabb többi vékonyabb lesz. Ennek nem örültem, de tegnap nem sikerült külömbséget találni aminek nagyon örülök, úgyhogy ha ez újítás akkor jupíííííí :-). Örülünk azért látod :-) (Persze megsúgom hogy tegnap amikor vittem haza már annyira nem örültem, hogy vastag :-) )
Ha már így fölajánlottad, lenne még egy jelentéktelen kérdésem ;-) A 16-os miért nem fekete?

Petros 2008.02.08. 08:47:03

Jenny!
Nyugottan tedd fel a kérdésed, mi is tanulhatunk belőle, ha meg idegesen reagál Péter majd jól kimoderálom , elvégre ez az én blogom :-))
Amúgy tényleg nem ideges, elmondása szerint nehéz felbosszantani, pedig én már adtam rá okot. :-/. Szerintem ha felbosszantjuk, akkor azzal fogja a mondatot kezdeni, hogy bünti 50 swing :-)

Katschthaler Gabi · http://www.kettlebelldebrecen.hu 2008.02.08. 09:36:59

*Jenny bátortalan szemlesütéssel óvatosan előlenget az asztal alól egy fehér zászlót, amire (a biztonság kedvéért ezoterikusan idegnyugtató zöld betűkkel) az van írva: "Brett-Jones-felkészítő"...*
;)

Stoczi 2008.02.08. 10:58:19

Úgy tűnik a hozzászólásom nem volt eléggé kétértelmű. Igazából arra próbáltam utalni, hogy vannal dolgok amiket az ember jobban szeret csinálni (hard style) gumi nélkül. :) Figyelem: nem biztos, hogy ugyanarra gondolunk.

KETTLEBELL · www.kettlebell.hu 2008.02.09. 08:04:32

Petros,

Az meg az elso szeria volt ü ezust, azota jottek az uj verziok.

Jenny,

Jol van na...de FMS-t kuldtem, szoval lepesrol-lepesre...:)

Katschthaler Gabi · http://www.kettlebelldebrecen.hu 2008.02.09. 20:36:44

Igaz, igaz, mea maxima culpa ... :)
Csak hát én ugye makacs egy szájzáras dög vagyok, mondhatni "fírgek laknak a szívemben" ((c) kiccsajmegmalac.freeblog.hu) :)

Petros 2008.02.09. 20:40:09

Péter! Köszi a választ. Lehet, hogy egyszer lecserélem, hogy jól mutassanak ;-)

Jenny! Egyre kevésbé értem miket beszélsz, vagy csak lehet, hogy nem vagyok képbe :-)

Katschthaler Gabi · http://www.kettlebelldebrecen.hu 2008.02.09. 21:48:03

Meg az is lehet, hogy maláriám van és félrebeszélek :D

Bencze Dániel 2008.02.11. 00:35:15

Petros, detto ue. akartam mondani:olvasgatok, olvasgatok és egyre hülyébbnek érzem magam:)

Petros 2008.02.11. 07:50:02

Akkor mégiscsak Jenny-vel van a baj :-))

Katschthaler Gabi · http://www.kettlebelldebrecen.hu 2008.02.11. 08:00:59

Persze, hogy velem van a baj, ez törvényszerű, hímsoviniszta disznó szemszögből legalábbis :D
süti beállítások módosítása